FORVENTNINGER

SBS delårsrapport for 1. halvår 2019 29-08-2019:​

Det europæiske marked for reservedele til biler var i første halvår præget af svage afsætningskonjunkturer, hvilket især kom til udtryk mod periodens slutning, hvor faldende efterspørgsel på flere vigtige markeder førte til hårdere konkurrence og øget pres på marginerne. Denne udvikling ventes at fortsætte i andet halvår, hvor markedsforholdene kan komme under yderligere pres i bl.a. UK på grund af Brexit samt i Tyskland og andre markeder på grund af konjunkturmæssig afmatning og stigende usikkerhed.

Denne udvikling ventes at påvirke indtjeningen i SBS Automotive i andet halvår, selv om SBS vil søge at afbøde effekterne gennem fortsatte driftsmæssige optimeringer, sortimentsudvidelser og nye markedstiltag. SBS Friction ventes derimod ikke at blive påvirket. 

SBS-koncernen præciserer på den baggrund de tidligere udmeldte forventninger til 2019:

  • Omsætningen ventes uændret at blive DKK 680-700 mio.
  • Driftsindtjeningen (EBITDA, recurring) ventes nu at blive i den nedre ende af det tidligere udmeldte interval, hvor den tidligere forventning var DKK 70-80 mio. Implementeringen af IFRS 16 ventes uændret at bidrage med ca. DKK 7 mio.